31 March 2012

Kuching Sarawak







Last school holiday [ December 2011 ] I went to Kuching Sarawak
Have a nice trip there and really enjoy myself..
Such a nice experience..



Hepinye. tak sabar na ke Kuching nampak cik adik berdua ni
* atas flight *


Matahari yang memancar tidak menghalang kami untuk 'posing' .
Walaupun penat berjalan 'round' Kuching tapi gambar
tetap kena 'snap'
* kat tepi jalan di Kuching *


Jauh berjalan perut pun lapar. Jumpa kedai tepi jalan.
Dah tak fikir banyak terus 'decide' na makan kat situ.
Boleh tahan lar'
* kat tepi sungai Riverfront *


Tak da sapa ka na peluk aku ?
Tak pa la peluk tiang pon jadi la.
* tiang di dalam Cultural Village *


Bukan excited nak study sejarah orang ulu tapi
excited panjat tangga naik atas rumah tu sebenarnya.
* depan rumah Orang Ulu dalam Cultural Village *


Stail dak aku posing dengan adik kesayangan aku tu.
Superb tu.
* dalam sebuah rumah di Cultural Village *


Wah ! Indahnya pemandangan tu. Kalau la air terjun tu kat
rumah aku, dah lama aku 'terjun' mandi.
* kat tepi air terjun juga dalam Cultural Village *



5 versus 1
Kenapa ?? Cuba fikrlah..
* di waktu petang di Riverfront *


Amboi. Orang lain penat berjalan, si kenit ni senang-senang
tido pulak.
Dah lar suruh orang dukung.. Tinggal baru tau.
* Riverfront *



Amboi adik tenung Kuching tu macam nak makan ja.
Nak amik bawa balik rumah ka.
* Muzium Kuching *

Picture yang di'snap'kan oleh tourist guide
kami yang setia.
* penjara lama atau juga dikenali sebagai bekas Muzium Polis *

Teropong apa tu Cik Syazliani ??
Nak tengok jugak.
* Cultural Village *


Rumah ni katanya berfungsi sebagai tempat
untuk mengadakan mesyuarat. Cayalah.


Terer ark mak cik ni boleh masuk blog aku tu.
Kuih yang dia tengah masak tu aku beli weh.
Sedap la jugak.






Thanks Abah Ibu n Mak Ina sebab bawa kitorang jalan-jalan kat Kuching



1 comment:

  1. eh tempat yg sama yg sy pernah pergi...rindu sarawak!!!..baru follow blog awak..kalau ada masa lapang, singgah la blog sy..kalau sudi follow la sekali..wink (^_-)v

    ReplyDelete

Thanks for the comment.. Keep following me !