25 February 2011

Saya nak amik PMR dah..


Guys..there is something I need to tell you..
Please keep it as a secret...
Just between you and me yeah..
Actually saya adalah..
.
..
...
....
.....
....
...
..
.
Calon PMR 2011..
Masa semakin suntuk..
Masa yang ada tak boleh dibazirkan..
Takot nanti menyesal xsudah kot..
Angka giliran pon dah taw..
Tapi rahsia yerk..
Sangat mendebarkan..Pada anda diluar sana kalau ada tps berguna
untuk saya,,,kongsilar..Ilmu xelok kalo disimpan sorang-sorang..

  

Sudi2 lar kongsi dgn saye yerk... Ilmu pelita edop taw..
Untuk pengetahuan semua agi sminggu nk exam..
Kali ni aq akn usha yg trbaek..
Aq akan pstikn aq dpt 8A..
Hope so..
Doakan kejayaanku yeah..


Buku dh bca ckit..Tpi it seem hard to remember..
There is a lot of facts to be remembered..
Ahhh..
What I'm gonna to do..
I know..

1. Relax kan diri..Lupakan semua sengketa yang ada.
2. Kuatkan azam untuk berjaya..Moga menjadi pendorong kejayaanku.
3. Minta nasihat dari orang yanng lebih berpengetahuan.
4. Baca dan faham..Jangan baca dan hafal kerana semua itu hanya kekal sementara jer..
5. Buat persiapan awal..Jangan dekat exam baru terhegeh-hegeh yerx.
6. IMPORTANT : Jaga kesihatan diri n tido msti kna ckup kalo x
semua usha di ats sia2 jer lar.. 
So Wani ,

GOOD LUCK !

.
..
...
....
...
..
.



22 February 2011

Februari

        Assalamualaikum..Dah 2 minggu tak update entry..Baru ari ni sempat..Yer lar nak amik PMR taon ni so, kena serious ckit..Haha.. Kat sini aq nak amik kesempatan nak ucapkan Selamat Hari Lahir or Happy Birthday kat kawan aq sorang nieyh.. WAHIDA, Happy Birthday buddy..Happy always.. Semoga dengan meningkatnya usia ko,,maka ko akan jdi smakin matang yer..Hope so.. K ar aq tulis entri ni pon sekadar bahan untuk rakyat jelata aq membaca..

p/s : nampak sangat dah kering idea..urhh.. chow..nak pi buwat karangan BI walaupon tgh tarak idea,,sbb kalo xbuwat kena brdiri sepanjang wktu BI la jwabnya..



11 February 2011

4 hours 30 minutes...


Hey friends..
Today I'm so tired..
Got to go to school today together with my friend..
However so happy seeing my class very tidy..
To my friends,,lend your  hand to help me..
Tired do it alone ma..
To those who help me..
THANK YOU very much..
To those who did not help me at all..GET OFF..
Our class,,our responsibility lorh..
Let us together make our class beauty and tidy + clean..
Maybe there is chance to take trophy on the stage from da principal of..
SMKSB..
Argh so happy...

        

03 February 2011

Buai laju-laju


Apabila bermain buaian, terasa bagai dunia ini ana yang punya.
Namun di sebalik kegembiraan itu, ada yang berada dalam kesusahan di luar sana.

Ketika seorang anak yang merungut pada ibu bapanya kerana tidat memenuhi kehendak mereka,
ketika itu ada anak yang sedang bekerja untuk membantu keluarganya.

Sedarkah kita akan kesalahan yang kita lakukan selama ini.
Bersyukurlah atas apa yang dimiliki.
Jangan dipandang mereka yang berada di atas kita kerana itulah rezeki yang telah ditetapkan kepada mereka.
Tetapi pandanglah mereka yang berada di bawah kita.

Ingatlah:
Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Dreams..

  
Welcome to the fairy world..

Don't strive to impress others;
strive to impress yourself.

Be the person you were meant to be.

E
v
e
r
y
t
h
i
n
g

e
l
s
e

w
i
l
l

f
a
l
l

i
n

l
i
n
e

...and your drems will come true..