31 March 2012

Kuching Sarawak







Last school holiday [ December 2011 ] I went to Kuching Sarawak
Have a nice trip there and really enjoy myself..
Such a nice experience..



Hepinye. tak sabar na ke Kuching nampak cik adik berdua ni
* atas flight *


Matahari yang memancar tidak menghalang kami untuk 'posing' .
Walaupun penat berjalan 'round' Kuching tapi gambar
tetap kena 'snap'
* kat tepi jalan di Kuching *


Jauh berjalan perut pun lapar. Jumpa kedai tepi jalan.
Dah tak fikir banyak terus 'decide' na makan kat situ.
Boleh tahan lar'
* kat tepi sungai Riverfront *


Tak da sapa ka na peluk aku ?
Tak pa la peluk tiang pon jadi la.
* tiang di dalam Cultural Village *


Bukan excited nak study sejarah orang ulu tapi
excited panjat tangga naik atas rumah tu sebenarnya.
* depan rumah Orang Ulu dalam Cultural Village *


Stail dak aku posing dengan adik kesayangan aku tu.
Superb tu.
* dalam sebuah rumah di Cultural Village *


Wah ! Indahnya pemandangan tu. Kalau la air terjun tu kat
rumah aku, dah lama aku 'terjun' mandi.
* kat tepi air terjun juga dalam Cultural Village *



5 versus 1
Kenapa ?? Cuba fikrlah..
* di waktu petang di Riverfront *


Amboi. Orang lain penat berjalan, si kenit ni senang-senang
tido pulak.
Dah lar suruh orang dukung.. Tinggal baru tau.
* Riverfront *



Amboi adik tenung Kuching tu macam nak makan ja.
Nak amik bawa balik rumah ka.
* Muzium Kuching *

Picture yang di'snap'kan oleh tourist guide
kami yang setia.
* penjara lama atau juga dikenali sebagai bekas Muzium Polis *

Teropong apa tu Cik Syazliani ??
Nak tengok jugak.
* Cultural Village *


Rumah ni katanya berfungsi sebagai tempat
untuk mengadakan mesyuarat. Cayalah.


Terer ark mak cik ni boleh masuk blog aku tu.
Kuih yang dia tengah masak tu aku beli weh.
Sedap la jugak.






Thanks Abah Ibu n Mak Ina sebab bawa kitorang jalan-jalan kat Kuching



30 March 2012

Bahas terbaek !!





Tahniah pada geng bahas yang menjadi johan peringkat negeri..
Semoga kejayaan sentiasa mengiringi korang semua iye..

enjoy sangat masa kat Kolej Sultan Abdul Hamid tuu
thanxs Hanis sebab tidak hadir ke sekolah..
kalau tak aku tak boleh join sekaki la..

Jangan jeles sape yang tak dapat pi..
Na buat macam mana dah bukan rezeki korang
Hahaha

Budak bahas SMK Sultan Badlishah is the best..
Semoga berjaya iye..
p/s : Congrates Kak Rasyidah untuk pendebat terbaek..

22 March 2012

Setelah sekian lama menyepi...







Walaupon aq tau tadak org yg na menatap belog burok aq ni tp
aq rasa brslh psl lama aq menyepi.. sori ye belog kesayangan ku..
Aq busy la... homework brtimbun-timbun.. xpenah aq tadak homework sejak masuk form 4 ni..
Aq na ckp ni yg aq da dpt result exam.. *tgh nanges dlm ati*
sedey la.. satu B..satu ja.. setelah aq brjaya mndpt 5A+  4A n xda A- atau B+ tp aq dpt
B- untuk bio.. mak aq kata "xpe la..tu la len kali kesihatan tu kena jaga..bila demam wak2
exam kan xleh jwb..exam first baru..rilex ar dlu.." hmmm
sng la ckp tp exam first ni la aq na skor pon... nanti bila da exam second, third, forth , fifth
(amboi byk nya exam..larat ka aq na jwb )
susah na skor psl masa tu da byk bnda blajar..
Kwn aq kata " bersyukurlah..ok dari kami what.."
iye la iye la..aq tau..
ishh..membebel apa plax aq ni..
msti korang rsa boring baca kan
*masalahnya ade ka org baca*
chow ar na mrajuk psl korang x baca krgn terbaek aq ni.. =(