29 November 2012

Bagaimana Daftar Churpchurp

Klik banner untuk mendaftar

Apa itu churpchurp sebenarnya ? Kebanyakannya tahu apa itu nuffnang tapi kurang jelas mengenai churpchurp. Masa mula-mula Wani daftar churpchurp, Wani sendiri masih blur fungsi sebenar churpchurp. Churchurp ialah sebuah media pengiklan yang bergerak atas platform social networking. Lebih kurang macam Nuffnang la. Hanya dua platform digunakan iaitu Facebook dan Twitter.

Kalau korang nak tahu, churpchurp adalah anak syarikat kepada Nuffnang. Tapi churchurp tak perlu letak iklan dalam blog. Korang just perlu share kempen di Facebook atau Twitter. Kalau ada yang klik link iklan yang korang share tu, korang dapat la ganjaran.  Tapi korang tak boleh spam link churpchurp. [ credit to Dya Marcello ]

Kalau korang nak daftar klik sini. Opppss. Korang tak tau bagaimana ? Simple je ok. Mula-mula korang tekan link yang Wani dah kasi tu. Tekan tau. Lepas tu korang klik button sign up atau sign in using twitter. Wani sign in guna twitter je. Senang sikit.



Lepas tu korang sign in macam biasa. Kalau korang tak dak twitter korang klik sign up dekat atas tu.
 


Dah tu korang isi la form tu. korang ikut je step yang dia kasi.



Lepas korang dah settle isi form, dekat bawah sekali ada satu button. Lepas korang klik button tu dia keluar cegini. Korang ikut step yang dia kasi one by one ok.





 Step 3 banyak kerja sikit. Mula-mula korang kena baca article yang dia kasi. Dah habis baca korang klik button seperti yang di bawah.



Step seterusnya korang share message yang dia kasi. Kalau korang tak suka apa yang dia tulis, korang boleh personalise message tu ikut suka hati korang lah. Lepas tu korang share messeage tu. Aku share dekat twitter je. Senang aje korang hanya perlu copy paste. Then korang klik button seperti di bawah.





Kalau nak lagi senang, korang auto-sharing je. nanti dia tolong buatkan untuk korang. Lagi simple.




Link yang korang share tu kalau ada yang klik untuk daftar churpchurp, korang akan dapat ganjaran tau. Kalau korang klik sini untuk mendaftar, korang dah bantu Wani untuk dapat ganjaran. So thank uolls. Dah selesai step 3 tu, akan keluar seperti di bawah. Korang buka dekat rewards and korang klik share now kalau korang nak share iklan or campaign tersebut. Nati dia ajarkan korang apa yang korang nak kena buat next. Simple je.



Amacam sekarang, dah jelas kekaburan korang tentang churpchurp nih. Yang penting korang kena selalu spend time untuk share iklan di churpchurp and ajak kawan-kawan korang klik link yang korang share. Makin ramai yang klik makin banyak la ganjaran yang korang akan dapat. Selamat Mendaftar and Good Luck uolls.

No comments:

Post a Comment

Thanks for the comment.. Keep following me !