27 November 2012

Surabaya, Indonesia

Last 30th October to 1st November, I went for an international programme. SMK Sultan Badlishah telah mengadakan lawatan sambil belajar di Surabaya, Indonesia dgn kerjasama KPM. Seramai 40 students and 5 cikgu telah mengikuti lawatan ini. On our first day, kitorang bertolak dari Kulim, Kedah ke LCCT. naik bas of course. It was a tiring journey that I ever had. Tapi bila dah ramai2 dgn kawan, takde lar penat sangat. Dari sekolah bertolak pukul 10 pagi. Alhamdulillah pukul 3 dah sampai. Tapi berhenti rehat di Dengkil dulu utk lunch. hihihi. lunch pukul 3 ??  Then, pergi LCCT. sampai sana termenung dulu sebab flight pukul 6.30. Aduh. Memang sehari tu burn camtu je la. Letih kan ? But it's ok. Kitorang tido di Hotel Maumu. Since hotel tersangatlah cantik, kitorang pon happy la. Kalau kat sana kira hotel 4 bintang la. Memang cantik sangat2. Tp group kedua sampai lg lewat sbb flight diorang delay. Memang kecoh ar waktu diorang sampai hotel. Saat yang tak boley lupa bila semua org berebut iron. Disebabkan dalam hotel tu kebanyakan budak sekolah Wani, so diorang buat mcm rumah sendiri. pukul 3 pagi ketuk bilik org sebab nak mintak iron. memang stail ar. dekat surabaya waktu tempatan lewat 1 jam. tp pukul 6 pg matahari dah terbit. sekolah pon starts 6.30.

Second day, Wani and 2 org kawan Wani org first naik breakfast. Jgn peliks, tp ruang makan memang tingkat atas sekali. Kiranya weolls org fisrt makan dulu. lepas semua dh settle baru bertolak pergi Sekolah Menengah Atas Negeri 1 [ SMA Negeri 1 ]. budak sekolah tu memang sporting habes arh. best sembang-sembang dgn theyolls. Habis happenig kot. Mesra. Peramah. Semua lah. Lepas tu kitorang pusing-pusing bandar. Sincerely, Surabaya tak de apa sangat. Tapi ok la kalau utk school trips utk 3 hari.

Third day or LAST day kitorang lebih spend time utk menghabiskan duit rupiah yg berbaki. Memang borong habis. Kawan Wani sampai beli 6 beg - beg tangan, beg duit, mcm2 beg lah. sebab memang murah habis la. tambah2 kedai tu memang jual leather stuff je. rambang mata kot. brand JIMMY CHOO pon ade. boley la kalau na kelentong org kononnya beli yg ori. hehe

Excited  sangat. sampai terus shoot photo. lcct

blocking people way utk shoot photo. lcct

Pagi2 dh tangkap gambar. lobi Maumu Hotel

Bdx yg paling demand dalam form 3.
konon muka sama mcm actor luar. frontdesk

player badminton sekolah yg frust kalah dgn SMA Negeri 1. restoran

Yg tengah tu Ketua Perwakilan Pelajar di SMA Negeri 1

Turun bas terus shoot photo lagi. pintu masuk sekolah

dewan SMA Negeri 1

The form 4 gang

Dengan patung pon boleh jadi. kraf shop

Hope to have those great moments again with ' Persatuan BM '. InsyaaAllah kalau ada rezeki tahun depan cikgu bawak lagi. So sumbangkan kejayaan pada sekolah lagi ye.



No comments:

Post a Comment

Thanks for the comment.. Keep following me !